Hjälp med Roblox / Robux

Behöver du hjälp med Roblox eller Robux, eller vill du veta den exakta skillnaden mellan de två produkterna? I den här artikeln ska vi berätta allt om det så att du vet exakt hur du kan använda/aktivera dessa produkter på din smartphone, surfplatta, Xbox och PC. Har du råkat köpa Robux av misstag när du behövde Roblox-kredit? I den här artikeln förklarar vi hur du löser detta.

Denna artikel innehåller följande information:

Allmänt:
Frågor om inlösen av koder:

Allmänt

Vad är skillnaden mellan Roblox och Robux?
  • Roblox: även känd som Roblox-kredit, är den valuta som du kan fylla på ditt Roblox-konto med. Du kan använda krediterna för att köpa Robux. Klicka här för att lösa in en Roblox-kod.
  • Robux: Detta är krediter i spelet (Robux.jpg) med vilka du kan justera/lägga till tillbehör till din avatar. Det finns många alternativ, bland annat hattar, hår, skjortor, kroppstyper, ansiktsdetaljer och mycket mer. Du kan lösa in en Robux-kod via Xbox-konsolen eller Microsoft Store.
Köpte du Robux när du behövde Roblox-kredit?
Du kan ha råkat köpa en Robux-kod när du behövde Roblox-kredit. Tyvärr kan du inte ångra köpet eftersom en Robux-kod, som det också står på produktsidan, inte kan återbetalas eller bytas efter att den har levererats via e-post. Den här koden kan endast lösas in via en Xbox-konsol. Om du inte har en Xbox-konsol är det tyvärr inte möjligt att hämta ut din kredit. Läs nedan hur du hämtar krediten på en Xbox-konsol.

Hur hämtar man Robux-kredit via en Xbox-konsol?
  • Slå på Xbox-konsolen.
  • Logga in på din Xbox-konsol. Om du inte har något Xbox-konto än, skapa det först.
  • Installera och öppna Roblox-programmet på din Xbox-konsol.
  • Logga in med ditt Roblox-konto.
  • Från och med nu kommer Roblox att synkroniseras och dina Robux-krediter kommer att vara synliga på alla plattformar där du kan spela Roblox. OBS: Det kan ta upp till 24 timmar innan din Robux-kredit blir synlig.
Hur installerar du Roblox på din dator?
  • Klicka på Start (Start.jpg) och öppna Microsoft Store.
  • Hitta Roblox-programmet och öppna det.
  • Till höger klickar du på installera.
  • Logga in med det önskade kontot (om du inte har något konto måste du skapa det först).
  • När nedladdningen är klar får du ett meddelande och Roblox-programmet finns i Start (Start.jpg).

Frågor om inlösen av koder

Hur löser man in ett Roblox-presentkort?
Observera: Om kortet är en gåva till någon måste mottagaren av gåvan följa de här stegen.
  • Gå till Roblox webbplats.
  • Logga in på ditt Roblox-konto.
  • Ange din Roblox-kod via PIN-kod.
  • Öppna nu Robux-butiken.
  • Välj önskad Robux-kredit.
  • Välj Lös in Roblox-kortet (roblox.png) som betalningsmetod.
  • Om din Roblox-kredit redan finns på ditt konto kan du klicka direkt på Skicka beställning (du behöver inte ange något annat).
Webbplatsen ber mig om en PIN-kod, var hittar jag den?
Presentkortskoden som du fick från oss är PIN-koden.

Jag löste in koden, men det står att den redan är löst in
När detta felmeddelande visas har inlösningen oftast fungerat. Du kan se krediten i dollar under knappen ''Lösa in''. Observera att Roblox automatiskt omvandlar värdet på ditt presentkort till dollar.

Med din kredit kan du nu köpa Robux. Du kan också besöka faktureringssidan på ditt konto för att se ditt tillgängliga kreditbelopp.

Du ser ingen kredit? Logga då in på ditt Roblox-konto igen. Om krediten fortfarande inte visas efter detta ber vi dig kontakta Roblox-stöd. De kommer att kunna ge dig teknisk hjälp.

Jag löste in koden, men jag har inga Robux
Roblox-presentkortet som du köpte på vår webbplats ger inte Robux, utan krediterar ditt Roblox-konto. Med denna kredit kan du köpa Robux.

Du kan besöka faktureringssidan på ditt konto för att se din tillgängliga kredit. Med din kredit kan du nu köpa Robux.

Jag kan inte lösa in koden (fel: Ett oväntat fel har inträffat. Försök igen senare.)
Det här felmeddelandet visas när Roblox webbplats har problem. Det är inte relaterat till koden. Det rekommenderas att du försöker lösa in koden senare.

Om du redan har försökt, men det fortfarande är omöjligt att lösa in dina pengar, vänligen kontakta Roblox-stöd.

Koden är ogiltig
Detta kan ske av två skäl:
  • Du löser inte in koden på rätt sida. Presentkortet är inte en "promokod" eller en "stjärnkod", utan ett spelkort. Det måste lösas in på den här sidan.
  • Du har skrivit koden med ett stavfel. De vanligaste felen är att du skriver Rl (litet L) i stället för RI (stort i) och O (stort o) i stället för 0 (noll). Det rekommenderas att kopiera och klistra in koden för att undvika skrivfel.