Hjelp med Google Play

Trenger du hjelp med en Google Play-kode du har kjøpt? I denne artikkelen vil vi forklare alt slik at du vet nøyaktig hvordan du bruker / aktiverer dette produktet i Google Play Store.

Denne artikkelen inneholder følgende informasjon:

Innløsning av kode
  • Gå til Google Play-nettstedet.
  • Skriv inn koden og klikk på Innløs.
  • Koden din er nå innløst.
Problemer med innløsningen
  • Kontroller at du har tastet inn koden riktig og unngå skrivefeil.
  • Prøver du å løse inn koden via et WiFi-nettverk? Bytt da til mobilnettverket ditt ved å slå av WiFi og prøv på nytt. Dette gjelder selvfølgelig også den andre veien (dvs. bytte fra mobilnett til WiFi).
  • Deaktiver alle VPN-tilkoblinger.
  • Forsikre deg om at landet for Google Play-koden du har kjøpt, samsvarer med landet der Google Play-kontoen din er opprettet:
    • Sjekk landet for Google Play-kontoen din via denne siden:
      • Klikk på Innstillinger.
      • Under Betalingsprofil vil du se landet som er angitt under Land/region (f.eks: Storbritannia (UK)).
  • Kontroller at landet under Land/region stemmer overens med landet for Google Play-koden din. Hvis dette ikke stemmer, er det ikke mulig å løse inn koden din.
  • Hvis landet allerede stemmer, oppdaterer du navnet ditt under Navn og adresse (du kan fylle ut nøyaktig det samme her, poenget er bare at du kan lagre kontoen din på nytt. Dette vil føre til at Google Play oppdaterer kontoen din). Klikk deretter på Lagre.
  • Hvis du får en melding under innløsningen om at koden ikke kan brukes i et bestemt land, kan du prøve å løse inn koden via en annen plattform (smarttelefon, nettbrett, bærbar PC osv.).
Google ber om mer informasjon når du løser inn en kode
I noen tilfeller vil Google be deg om å oppgi tilleggsinformasjon når du løser inn koden din. Dette har å gjøre med en endring i sikkerhetsprotokollen til Google Play, som vi dessverre ikke har noen innflytelse på. Du må følge trinnene i feilmeldingen etter at du har prøvd å løse inn koden. Hvis du ikke gjør dette, vil Google Play ikke tillate deg å bruke koden(e).

Hvis du ikke ønsker å samarbeide om dette, du ikke har mottatt svar fra dem innen 2 dager eller hvis forespørselen din blir avvist av dem, kan du kansellere bestillingen din selv via denne siden. I dette tilfellet må du huske på at problemet med Google Play ikke er løst.

Feilmeldinger / feilkoder
For alle spørsmål om feilmeldinger/feilkoder ber vi deg se denne Google Play-siden. Vi ønsker å informere deg om at vi ikke under noen omstendigheter kan tilby deg hjelp til å finne ut betydningen av visse feilmeldinger / feilkoder.

Får du en feilmelding om at koden din allerede er brukt? Så snart vi har mottatt betalingen, blir koden din aktivert (= gjort brukbar) og levert umiddelbart. Dette gjør det teknisk umulig at koden din allerede er brukt før du har mottatt den. Denne feilen er sannsynligvis et teknisk problem som oppsto da du innløste koden første gang. Trinnene nedenfor kan noen ganger bidra til å løse dette problemet.
  • Forsikre deg om at du har løst inn koden på riktig konto (for eksempel at du løste inn koden på konto A mens du var logget inn med konto B).
  • Sjekk transaksjonshistorikken til kontoen der du løste inn koden.
  • Start enheten på nytt og logg inn på nytt. Dette sikrer at kreditten din oppdateres.
Er problemet ikke løst etter dette? Ta da kontakt med utgiveren.