Betalning och leverans

I detta dokument kan du läsa om de olika betalningsmetoder som Startselect.com erbjuder, samt hur snabb vår digitala leverans är per enskild betalningsmetod.

Före du kan se alla betalningsmetoder i vår varukorg, samt beställa, måste du skapa ett Startselect-konto. Ett Startselect-konto skapar du enkelt med bara ditt namn samt din e-postadress. Efter att du har bett om att skapa ett Startselect-konto får du ett e-postmeddelande till den e-post du angav med en länk för att verifiera kontoskapningen. Därefter kan du börja shoppa på Startselect.com.

Låt oss först, före vi går in på vilka betalningsmetoder som finns, beskriva två återkommande element; hur koden levereras till dig efter godkänd betalning samt vad en manuell granskning av din beställning innebär.

Hur skickas koden?

Vi erbjuder bara digital leverans och därmed får du koden elektroniskt.

Efter att du har fullfört din betalning kommer du till returskärmen på Startselect.com där du antingen ser koden direkt, ombeds vänta några minut före du ser koden, eller ombeds vänta på att vi ska fullföra en manuella granskning. Du hittar koden/koderna 1) på returskärmen om din beställning godkändes direkt efter betalningen 2) via en länk i bekräftelse e-postmeddelandet samt 3) i ditt Startselect-konto.

Snabbheten av leveransen beror på betalningsmetod. Om du gör en direktbetalning får du koden direkt (förutsatt att du inte beställer med FOREX, Ica Banken eller ett utländskt bankkonto) medan de andra betalningsmetoderna kan leda till en manuell granskning, vilket fördröjer leveranstiden. Läs mer om manuell granskning nedan.

Vad är en manuell granskning?

En manuell granskning görs ibland när det anses som nödvändigt för att styrka att betalningen är legitim. Detta kan vara på grund av oregelbundenheter i beteendemönster enligt vårt automatiska säkerhetsprogram eller på grund av hög orderfrekvens eller högt ordervärde inom ett kort tidsintervall.

Manuella granskningar görs inte om du beställer med Trustly, det vill säga göra en direktbetalning via internetbank, men alla andra betalningsmetoder kan innebära en manuell granskning. Startselect gör denna manuella granskning för kundens, andras och företagets säkerhets skull.

Manuella granskningar kan enbart ske när personalen är på plats, vilket är mellan 08:00-22:00 på vardagar och mellan 10:00-22:00 på helgdagar. Om du beställer på natten och din beställning kräver manuell granskning kommer din beställning därmed granskas först nästa morgon. Tiden för den manuella granskningen varierar beroende på arbetsbördan för personalen men det kan ta allt från någon minut upp till 2 (två) timmar. Normalt går det snabbt och du får då ett bekräftelse e-postmeddelande till e-posten anknuten till ditt Startselect-konto inom någon minut, där du hittar en länk till koden.

Om personalen anser att beställningen kräver ytterligare verifiering kommer du få ett e-postmeddelande i vilket vi ber dig att skicka in extra verifiering. Efter lyckad verifiering får du ett bekräftelse e-postmeddelande med en länk till koden.

Vilka olika betalningsalternativ erbjuder Startselect.com i Sverige?

När du handlar på Startselect.com finns det flera sätt du kan betala på. Här kan du läsa om hur allt går till samt hur snabb kodleveransen är per enskild betalningsmetod. Om något fortfarande är oklart efter denna guide, tveka inte att ta kontakt med vår kundservice så hjälper vi dig.

Alt 1. PayPal

Du kan välja att betala ditt köp från ditt PayPal-saldo eller via ett betal-eller kreditkort kopplat till ditt PayPal-konto. För mer information gå till www.paypal.se.

Så här gör du:

1. Välj PayPal som betalningsmetod i varukorgen.
  2. Godkänn villkoren.
  3. Klicka på ”Betala och få din kod”-knappen. Du länkas nu vidare till paypal.com.
  4. Logga in på ditt PayPal-konto och utför din betalning.
  5. När din betalning är genomförd länkas du tillbaka till Startselect.com där du antingen ser din kod direkt eller ser ett meddelande där vi meddelar att din beställning granskas manuellt och att du antingen får koden efter den manuella granskningen eller får ett e-postmeddelande i vilket vi ber dig verifiera din beställning.

Din beställning kan behöva granskas manuellt på grund av flera olika orsaker. Exempel på orsaker till att manuell granskning krävs är exempelvis att du beställde med ett overifierat PayPal konto, det vill säga har varken bankkonto eller bankkort anknutet till ditt PayPal konto, att du har beställt flera gånger inom kort tidsintervall eller att vår automatiska säkerhetsalgoritm varnar om oregelbundet beställningsbeteende.

PayPal har SSL-certifikat.

Alt 2. Kortbetalning

Vi accepterar följande betal- och kreditkort: VISA, Mastercard, Maestro och American Express. Det tillkommer ingen kortavgift för kunden. Bank- och kreditkortsbetalning hanteras av vår betalningspartner Adyen.

För ökad säkerhet använder vi 3D-Secure som är en global säkerhetsstandard framtagen av VISA och Mastercard för betalningar över Internet. Detta erbjuds inte av American Express, och därmed är vi extra noggranna när det kommer till granskningen av American Express betalningar och om du beställer med American Express kommer din beställning alltid att granskas manuellt.

Så här går det till:

1. Välj önskad korttyp i varukogen.
  2. Godkänn villkoren.
  3. Tryck på ”Betala och få din kod”-knappen.
  4. Du länkas nu till Adyens säkra betalningsserver.
  5. Ange kortnummer, giltighetsdatum, kortets säkerhetskod (CVV) samt namn på kortinnehavaren.
  6. En kontroll genomförs så kortuppgifterna stämmer samt att det finns täckning för köpet.
  7. Köpesumman reserveras på ditt konto.
  8. Du länkas nu tillbaka till Startselect.com där du ser koden direkt om du gjorde en 3D-secure betalning, samt om beställningen anses som säker enligt vårt säkerhetssystem. Om inte, ombeds du vänta på att Startselect fullför en manuell granskning av din beställning.
  9. Det reserverade beloppet förs över till Online Prepaid Services B.V. (ägare av Startselect.com) via Adyen, kring 2 (två) bankdagar efter godkänt köp och leverans av koden.

Adyen, vår betalningsleverantör för bank- och kreditkort, som hanterar kortuppgifterna uppfyller kraven för PCI-DSS och Adyen innehar SSL-certifikat.

Vänligen observera att vid användande av e-kort bör du ange minst två (2) månaders giltighetstid. Om du beställer ofta med e-kort kan det också hända att du inte längre kan beställa, eftersom säkerhetsalgoritmen anser det som osäkert när kortnumret ändras för var gång. Det kan då hända att du blockeras från att beställa med kort. Ta kontakt med oss för att kontrollera om så är fallet för din beställning, om du inte lyckas fullföra den.

Vänligen även observera att flera bank- eller kreditkorstbeställningar inom ett kort tidsintervall blockeras automatiskt av vårt system. Vill du beställa mer kan du använda dig av direktbetalningsalternativet. Läs mer om det här nedan.

Alt 3. Direktbetalning (via Trustly)

Du kan välja att betala genom direktbetalning om du är internetkund hos Nordea, SEB, Handelsbanken, ICA Banken, Swedbank, FOREX, Sparbanken Syd, Sparbanken, Länsförsäkringar samt Skandiabanken. Du kan även beställa med ett antal banker från Danmark, Estland, Finland, Spanien, Italien och Polen. Du väljer ett annat land än Sverige genom att trycka på rullmenyn där det står Sverige.

En direktbetalning bokförs omgående hos Trustly. Det tillkommer ingen avgift för kunden och överföringen sker genom en säker SSL-anslutning via Trustly.

Så här gör du:

1. Välj Direktbetalning som betalningsmetod i varukorgen/kassan.
  2. Godkänn villkoren.
  3. Klicka på ”Betala och få din kod”-knappen. Du länkas nu vidare till Trustly där du väljer din bank samt ändrar ditt land om du vill betala med ett bankkonto från ett av de andra stödda länderna.
  4. Fullför betalningen på sedvanligt sätt. Om det är första gången du använder Trustly kan du bes om att ange både mobilt bank ID samt säkerhetsdosakod. Om du har använt Trustly förut behöver du bara ange den ena av dem.
  5. Välj kontot som pengarna ska dras från och genomför betalningen.
  6. När betalningen är fullförd länkas du tillbaka till Startselect.com.
  7. Du kommer nu se din/dina köpta kod/koder direkt på returskärmen, förutsatt att betalningen lyckades samt att din bank inte hör till undantagen (se nedan).

Som med alla andra betalningsmetoder får du även ett bekräftelse e-postmeddelande från oss, där du hittar en länk till koden. Du hittar även koden i ditt Startselect-konto.

Observera att betalningar gjorda med FOREX eller ICA Banken samt om du beställer med ett utländskt bankkonto leder inte till omedelbar leverans, eftersom de inte godkänns direkt. Med dessa konton får du koden först när reserveringen på ditt bankkonto krediteras Trustly, vilket normalt tar kring 2 (två) bankdagar.

Trustly har SSL certifikat. Läs mer om Trustly här.

Alternativ 4. Skrill

Skrill eller också känd som Moneybookers innehar SSL-certifkat. Du får aldrig koden direkt när du beställer med Skrill, eftersom alla Skrill betalningar genomgår en manuell granskning.

Så här gör du:

1. Välj betalningsalternativet Skrill i varukorgen.
  2. Godkänn villkoren.
  3. Tryck på”Betala och få din kod”-knappen för att inleda betalningen.
  4. Du länkas nu vidare till Skrills betalningstjänst. Logga in på ditt Skrill-konto och genomför sedan beställningen på sedvanligt vis.
  5. Du länkas nu tillbaka till Startselect.com där du möts av en returskärm som beskriver att beställningen kommer granskas manuellt. Om beställningen bedöms som säker får du ett bekräftelse e-postmeddelande med länk till din/dina kod/koder. Om beställningen behöver ytterligare verifiering får du ett e-postmeddelande där vi ber dig om en extra verifiering för att bedöma beställningens legitimitet. Läs mer om manuell granskning i början på denna sida.

Alternativ 5. Manuell banköverföring

Manuell banköverföring är vår långsammaste betalningsmetod och det kan dröja upp till 5 (fem) bankdagar före du får koden till din e-post (normalt 1-3 bankdagar). Manuell banköverföring passar bäst till de som inte har internetbanksavtal, som möjligtvis föreningar eller skolor. Har du möjlighet att betala med en annan betalningsmetod rekommenderar vi inte manuell banköverföring.

Manuella banköverföringar sköts av vår betalningsleverantör Smart2Pay. Smart2Pay innehar ett SSL-certifikat.

Så här går det till:

1. Välj manuell banköverföring som betalningsmetod i vaurkorgen.
  2. Godkänn villkoren.
  3. Tryck på ”Betala och få kod”-knappen och därefter länkas du vidare till Smart2Pays sida där du ombeds uppge ditt för- och efternamn.
  4. Tryck på fortsätt och granska fakturauppgifterna. Du kan nu skriva ut fakturan och betala den via banken eller betala via internetbank genom att göra en manuell betalning. Du kommer också få all information per e-post från oss efter att du har godkänt uppgifterna.
  5. Tryck på ”Okej” när du har skrivit ut fakturan. Obs: du måste trycka på ”okej” för att registrera din beställning.
  6. Du länkas nu tillbaka till Startselect.com där du möts av statusmeddelandet ”Hängange”. Ingenting kommer hända med din beställning före du manuellt överför pengar till vår betalningsleverantör Smart2Pay. Om du ångrar din beställning behöver du således inte meddela oss för att avbryta den.
  7. När Smart2Pay har mottagit betalningen får du ett bekräftelse e-postmeddelande till e-posten som är anknuten till ditt Startselect-konto. Du hittar en länk till koden i detta e-postmeddelande och du kan även alltid hitta koden via ditt Startselect-konto.

Sammanfattning av snabbheten av leverans

• Direktbetalning (via Trustly) – Omedelbar leverans (undantag finns, se stycket om direktbetalning)
  • VISA & Mastercard – Ofta omedelbar leverans men undantag (se stycket om bank- och kreditkortsbetalningar).
  • American Express - Behöver alltid granskas manuellt, därmed är leveransen inte omedelbar.
  • Skrill – Behöver alltid granskas manuellt, därmed är leveransen inte omedelbar.
  • Manuell banköverföring – Dröjer längst av alla betalningsmetoder och kan ta upp till 5 bankdagar från att kunden har gjort en manuell betalning.

Därmed råder vi alla kunder att alltid, i mån om möjlighet, att använda Direktbetalning (via Trustly) som betalningsmetod, för att få snabb kodleverans och så att hen kan börja njuta av underhållning så snabbt som möjligt.

Om du fortfarande har frågor angående någon betalningsmetod, tveka inte att kontakta vår kundservice så hjälper vi dig.

Kontaktmöjligheter
E-post support.se@startselect.com Vi svarar i morgon

fullscreen-header-title