Hjälp med Google Play

Behöver du hjälp med en Google Play-kod som du har köpt? I den här artikeln förklarar vi allt så att du vet exakt hur du använder/aktiverar den här produkten i Google Play Store.

Denna artikel innehåller följande information:

Kod inlösen
  • Gå till webbplatsen Google Play.
  • Ange koden och klicka på Lösa in.
  • Din kod har lösts in framgångsrikt.
Problem med inlösen
  • Kontrollera att du har skrivit in koden korrekt och undviker skrivfel.
  • Försöker du lösa in koden via ett WiFi-nätverk? Växla då till ditt mobilnät genom att stänga av ditt WiFi-nät och försök igen. Detta gäller förstås även i motsatt riktning (dvs. om du byter från mobilnätverk till WiFi).
  • Inaktivera alla VPN-anslutningar.
  • Kontrollera att landet för den köpta Google Play-koden stämmer överens med det land där ditt Google Play-konto är registrerat:
    • Kontrollera landet för ditt Google Play-konto på den här sidan:
      • Klicka på Inställningar.
      • Under Betalningsprofil ser du landet under Land/Region (till exempel: Storbritannien (UK)).
  • Kontrollera att landet under Land/region stämmer överens med landet för din Google Play-kod. Om detta inte stämmer överens går det inte att lösa in koden.
  • Om landet redan stämmer överens uppdaterar du ditt Namn under Namn och adress (du kan fylla i exakt samma uppgifter här, poängen är bara att du kan spara ditt konto igen. Detta gör att Google Play uppdaterar ditt konto). Klicka sedan på Spara.
  • Om du får ett meddelande om att koden inte kan användas i ett visst land, försök att lösa in koden via en annan plattform (smartphone, surfplatta, bärbar dator, PC osv.).
Google ber om mer information när du löser in en kod
I vissa fall kommer Google att be dig att lämna ytterligare information när du löser in din kod. Detta har att göra med en ändring i säkerhetsprotokollet för Google Play, som vi tyvärr inte har något inflytande över. Du måste följa stegen i felmeddelandet efter att ha försökt lösa in koden. Om du inte gör detta kommer Google Play inte att tillåta dig att använda koden/koderna.

Om du inte vill samarbeta med dem, om du inte har fått något svar från dem inom två dagar eller om de avvisar din begäran, kan du avbryta din beställning själv via den här sidan. Tänk i så fall på att problemet med Google Play inte har lösts.

Felmeddelanden / felkoder
Om du har frågor om felmeddelanden/felkoder kan du läsa den här sidan om Google Play. Vi vill informera dig om att vi under inga omständigheter kan erbjuda dig hjälp med att ta reda på innebörden av vissa felmeddelanden/felkoder.

Får du ett felmeddelande om att koden redan har använts? Så snart vi har mottagit betalningen kommer din kod att aktiveras (= göras användbar) och levereras omedelbart. Detta gör det tekniskt omöjligt att din kod redan har använts innan du har fått den. Felet är förmodligen ett tekniskt problem som inträffade när du löste in koden första gången. Stegen nedan kan ibland hjälpa till att lösa problemet.
  • Kontrollera att du har löst in koden på rätt konto (t.ex. om du har löst in koden på konto A medan du är inloggad på konto B).
  • Kontrollera transaktionshistoriken för det konto där du har löst in koden.
  • Starta om enheten och logga in igen. Detta säkerställer att din kredit är uppdaterad.
Är problemet inte löst efter detta? Kontakta då utgivaren.